Zakaj priporočamo migracijo na Magento 2 (iz Magento 1.x)

POVZETEK

V tem članku si bomo pogledali glavne razloge, zaradi katerih je smiselno migrirati na Magento 2.

Podpora za Magento 1.x se ukinja

Lastniki trgovin izdelanih na Magento 1.x ste verjetno že slišali, da se podpora z junijem 2020 uradno ukinja. Sicer izdelave novih funkcij in spletnih rešitev za starejšo platformo že dlje časa ni bilo, so pa še vedno izdajali kritične varnostne popravke. Sedaj ukinjajo tudi to in brez varnostnih popravkov boste primorani sami skrbeti za varnost vaše trgovine.

Seveda nekatera podjetja ponujajo še dodatno podporo za Magento 1, toda tudi ta se bo končala v roku enega do dveh let, hkrati pa boste morali za te varnostne popravke plačevati iz svojega žepa. Po mojem mnenju bi bilo pametnejše, da ta proračun že takoj preusmerite na prehod na platformo Magento 2.

Tukaj si lahko preberete postopek migracije na Magento 2, v primeru, da imate še kakšna vprašanja, nas vsekakor lahko kontaktirate.

Magento 2 je zasnovan na novi arhitekturi

Magento ekipa je z razvojem nove različice razvila povsem novo arhitekturo datotek in baz podatkov z uporabo sodobnih tehnologij (prva verzija Magento 1 je izšla že leta 2007 in v tem času se je na področju spleta marsikaj spremenilo). Z Magento 2 so dejansko razvili popolnoma novo platformo z mislijo o prihodnosti in hkrati naredili mnogo izboljšav.

Poglejmo si nekatere izboljšave, ki največ vplivajo na končnega uporabnika.

Povečanje hitrosti spletne trgovine

Pri prehodu iz ne-optimizirane strani iz Magenta 1.x na Magento 2 bi najprej opazili izboljšano hitrost spletne trgovine. Že v osnovi je hitrost nalaganja trgovine na Magento 2 mnogo hitrejša za vaše stranke, poleg tega pa olajša življenje tudi skrbnikom spletne trgovine. Še vedno se lahko hitrost spletne trgovine še dodatno optimizira.

Prevzeta blagajna v dveh korakih

Magento 1.x uporablja nerodne blagajne iz petih korakov, katere lahko škodujejo vaši prodaji, če niso pravilno optimizirane. Magento 2 se je oddaljil od tega koncepta in zdaj uporablja uporabnikom prijazno blagajno za zaključek nakupa v dveh korakih.

V prvem koraku uporabnik vnese svoje podatke o pošiljanju in izbere način pošiljanja. V drugem koraku mora uporabnik samo izbrati svoj način plačila in pregledati naročilo. To se sliši veliko lažje, kajne?

Privzeto integriran predpomnilnik celotne strani

To je bila najpogostejša zahteva naših strank na Magento 1 – integracija predpomnilnika celotne strani.

Predpomnilnik na celotni strani deluje tako, da statične elemente shrani lokalno v uporabnikov brskalnik in nato streže dinamično vsebino (na primer: podatke o košarici).

Ko je izšel Magento 2, smo bili zelo navdušeni nad tem, da je že vseboval predpomnenje celotne strani. S tem se je zelo povečala hitrost strani za uporabnike spletne trgovine.

Nova in sodobna nadzorna plošča

Upravljanje s staro Magento 1.x nadzorno ploščo ni bilo prijetno, tudi na pogled je bila že precej zastarela. Večina naših strank je nad novo različico nadzorne plošče Magento 2 navdušena, saj so poskrbeli za nov izgled in enostavnost uporabe.

Že v osnovi odziven izgled

Privzeta tema Luma Magento 2 ima že integriran odziven izgled za mobilne naprave. Sicer večina projektov poteka na zakupljenih temah ali temah narejeni po meri, vendar še vseeno tema Luma pokaže preprostost ustvarjanja odzivnega izgleda/dizajna za Magento 2.

Pri razvoju izgleda Magenta 2 spletne trgovine sledimo načelu mobile first. To pomeni, da se najprej naredi razvoj izgleda za mobilne naprave in se nato razširi na tablične in namizne naprave. To zagotavlja, da se od namizja do mobilnega telefona ne pretaka noben odvečen slog na spletni trgovini. Uvedli so tudi sodoben potek dela za front-end razvoj, kar nam razvijalcem prinese bolj učinkovit in hitrejši potek dela.

Želite izboljšati vašo spletno trgovino?

Kontaktirajte nas za brezplačen posvet.

Prijavi se na naš novičnik

Bodi na tekočem

Deli ta članek
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Podobni članki

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch